ДЕНЬ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ'Я

10 жовтня відзначається Всесвітній день ментального здоров’я

Щороку цей день покликаний нагадати, що важливо піклуватися не тільки про своє фізичне здоров’я, але і про душевне самопочуття.

Щоб кожен знайшов психологічну допомогу тоді й там, коли вона потрібна, за ініціативи першої леді Олени Зеленської була створена Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?».

Саме таке запитання автори програми радять ставити собі і своїм близьким щодня – «Ти як?». Відповіді можуть бути різними, але обов'язково – чесними. Адже це стане початком шляху до того, що є базовою цінністю ментального здоров'я – добробут людини і те, наскільки вона почуває себе щасливою.

Особливої актуальності питання ментального здоров’я набуває зараз, коли українці кожного дня переживають стрес через військову агресію рф.

Ментальне здоров’я – це універсальне право людини мати внутрішні ресурси для того, аби жити, реалізувати свої здібності, працювати, піклуватися про інших, не забуваючи про себе.

10.10.2023. в Балаклійському ліцеї №4 класними керівниками 1-11 класів були проведені тематичні години спілкування за темами : "Ти як? Відгукнись?", "Ментальне здоров'я: ми разом.", "Ментальне здоров'я: як подбати про себе", "Як подбати про психічне здоров'я ", " Подаруй посмішку".

Кiлькiсть переглядiв: 19